Uw energielabel

Gecertificeerd en definitief

Energielabel aanvragen

Vanaf 1 januari 2021 gaat de aanvraag van het energielabel niet meer digitaal, maar moet u een afspraak maken met een gecertificeerde energieadviseur. De adviseur komt langs en inspecteert de woning. Op basis van kenmerken als isolatie, afmetingen, warmtebronnen en hoeveel energie de woning verbruikt, stelt hij het energielabel op. Vervolgens registreert hij het energielabel.

Met de verduurzaming van uw woning kan u het energielabel verbeteren. Door bijvoorbeeld het isoleren van het dak, de aanleg van zonnepanelen of een hybride warmtepomp verbruikt u minder (fossiele) energie. Dat is niet alleen gunstig voor de maandelijkse energiekosten en voor het milieu, maar ook voor de verkoop van uw woning. De woningwaarde kan namelijk met duizenden euro’s stijgen. Daarbij worden woningen met een duurzamer energielabel gemiddeld sneller verkocht.

Indien u uw woning wilt verkopen dient u in het bezit te zijn van een definitief energielabel. Pas dan kan de woning worden aangemeld voor verkoop. Wij ontzorgen u graag door de afspraak voor u in te plannen. Vul hiernaast het aanvraagformulier in en wij nemen contact met u op!