Het is uw zoektocht, wij zijn er om u te helpen

Coronamaatregelen >

Vragen? Bel 0341-36 33 55

Oude Nijkerkerweg 3

3882 MA PUTTEN

 • Inhoud: 1647 m³
 • Aantal kamers: 9 kamers
 • Woonoppervlakte: 462 m²
 • Perceeloppervlakte: 22498 m²

OMSCHRIJVING

Wat een fenomenale plek om tot rust te komen! Hier ervaart u het ultieme genot van ruimte, rust en privacy. De essentiële ingrediënten die het buitenleven zo aantrekkelijk maken. Het is helemaal bijzonder dat dit exclusieve object én deze locatie uitermate geschikt zijn om wonen en werken te combineren! De uitstekende ontsluitingsmogelijkheden naar zowel de A1 als de A28 staan garant voor goede bereikbaarheid vanuit- en naar steden zoals Amersfoort, Utrecht en Zwolle.

Op een bijzonder royaal perceel van ruim 2,2 hectare is in 2009 deze uitzonderlijk riante en hoogwaardig afgewerkte vrijstaande villa met diverse multifunctionele bijgebouwen gerealiseerd. We hebben het hier zonder twijfel over één van de meest bijzondere en exclusieve objecten die in Putten en directe omgeving te vinden is.

Deze schitterende villa is in 2009 met zorg onder architectuur gebouwd, enkel met gebruikmaking van duurzame en exclusieve materialen. De vele fraaie detailleringen springen direct in het oog. Hier is gedurende het gehele ontwerp- en bouwproces over elk detail nagedacht zowel qua comfort en gebruiksgemak als esthetisch. Het hoofdgebouw heeft met haar strak gekeimde gevels, de vele details in zink en gegalvaniseerd staal en dakbedekking van natuurleien een moderne uitstraling. De zijvleugel, door de huidige bewoners omgedoopt tot koetshuis, met fraai metselwerk en het pannendak van keramische (oud holle) dakpannen heeft een nostalgisch landelijke uitstraling. Het overdekt terras aan de achterzijde met de prachtige opengewerkte houten kapconstructie heeft een dakbedekking van zink. Een voorbeeld van de unieke combinatie van exclusieve materialen die op een stijlvolle wijze zijn gecombineerd en toegepast. Het kan natuurlijk ook niet anders als je als gerenommeerd architect je eigen “thuis” gaat ontwerpen en realiseren!

De villa is voorzien van een groot souterrain en heeft een totale gebruiksoppervlakte wonen van maar liefst 462m²! De begane grond alleen al is goed voor een gebruiksoppervlakte van ruim 200 m²! Het zal u aan praktische leefruimte absoluut niet ontbreken! Het is bijzonder hoe de huidige eigenaren er op een magnifieke manier in zijn geslaagd de enorme hoeveelheid aan ruimte op zo’n wijze te gebruiken en in te delen dat alle vertrekken in de woning ruimtelijk maar tegelijkertijd ook gezellig en warm aanvoelen. De fraaie balkenplafonds, de sfeervolle haardpartijen, de paneeldeuren en de warme kleurstellingen van muren en vloeren dragen hier op een natuurlijke manier aan bij.

De begane grond is ingedeeld in een riante U-vormige woonkamer met twee sfeervolle zitgedeeltes, een fraaie erker met panoramisch uitzicht over de landerijen, een riante woonkeuken met toegang tot het overdekt terras aan de achterzijde, een praktische bijkeuken en een riante kantoor- atelierruimte (ca. 46m²). Desgewenst biedt deze ruimte uitstekende mogelijkheden voor het realiseren van een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De eerste etage biedt plaats aan een riante slaapvleugel met masterbedroom en een royale 1e badkamer. Een tussenhal met sub-entree geeft toegang tot de tweede slaapvleugel met vier slaapkamers en een 2e badkamer. Beide slaapvleugels zijn voorzien van een eigen trapopgang.
Het souterrain heeft een gebruiksoppervlakte van 116m² en is volledig ingericht als ontspanningsruimte. Er is een wellness ruimte met sauna's aanwezig en de riante relaxruimte met open haard biedt ruimte genoeg voor het realiseren van een thuisbioscoop.

Middels de statige entree met opvallende rode voordeur bereikt u de woning met de navolgende indeling:
Begane grond:
entree/hal met vide en trapopgang, royale U-vormige kamer met woon- en eetgedeelte voorzien van grote raampartijen en openslaande deuren naar de tuin. De sfeervolle woonkamer heeft een fraaie eikenhouten vloer, sfeervol balkenplafond en centraal gesitueerde gashaard en toegang tot de heerlijk lichte serre met prachtig vrij zicht en openslaande deuren naar de tuin. Vanuit de woonkamer krijgt u toegang tot de eetkamer en middels een tussenhal toegang tot de woonkeuken voorzien van moderne keukenopstelling met veel bergruimte en alle wenselijke inbouwapparatuur waaronder: gaskookplaat, koelkast, combi-magnetron, stoomoven, heteluchtoven en vaatwasser. Vanuit de keuken prachtig vrij uitzicht over de achtergelegen landerijen en middels dubbele openslaande deuren toegang tot het riante overdekte terras aan de achterzijde. Vanuit de keuken middels een sub-entree met trapopgang (met op het bordes een frans balkon) naar de 1e etage en vaste kast toegang tot een ruime garderobe met toiletruimte met vrijdragend toilet en fonteintje, praktische bijkeuken met keukenblok, aansluitingen voor de wasapparatuur en directe verbinding met de moestuin, zeer ruime werk-/atelierruimte met een drietal openslaande deuren (ca. 46 m²), toegang tot het souterrain. De atelierruimte kan indien gewenst ook aangewend worden voor de realisatie van een slaap- en badkamer op de begane grond.

Souterrain:
Centrale hal; ruime ontspanningsruimte/thuisbioscoop (ca 50m²) met bar en met hout gestookte open haard alsmede directe verbinding met de praktijkruimte op de begane grond en de achterdeur bij de carport, hal met toiletruimte voorzien van vrijdragend toilet en fonteintje, wijnkelder en toegang tot de wellness ruimte voorzien van sauna, infraroodcabine en ruime douchegelegenheid met stort- en massagedouche. Het souterrain voelt extra aangenaam aan door de aanzienlijke hoeveelheid daglichttoetreding. De aanwezige technische ruimte heeft voldoende oppervlak om een warmtepomp etc. toe te voegen.

Middels de eiken trap in de hoofdentree bereikt u de 1e etage: overloop, frans balkon en vaste kast, ruime masterbedroom met walk-in closet, riante badkamer met inloopdouche, toilet, vrijstaand bad, en wastafelmeubel met dubbele wastafel. Middels de natuuurstenen trap met bordes (en frans balkon) in de subentree bereikt u de slaapvleugel met overloop met diverse vaste kasten en krijgt u toegang tot de overige vier slaapkamers, allen voorzien van dakvenster, 2e badkamer met inloopdouche, wastafelmeubel en toilet.
De woning wordt verwarmd middels een cv installatie die is uitgevoerd als laag temperatuur systeem en is geschikt om (indien gewenst) een warmtepomp op aan te sluiten. De ruimtereservering en de mantelbuizen hiervoor zijn reeds aanwezig.

Bijgebouwen:
Op het erf zijn een tweetal bijgebouwen gesitueerd, te weten:
- Een vrijstaande garage welke middels een enkelzijdig afsluitbare carport aan de villa verbonden is. De garage is voorzien van een praktische stahoge zolder (middels vaste trap bereikbaar) en heeft een totale gebruiksoppervlakte van ca. 110m² en een inhoud van 350m³. Naast de carport is op de kop van de garage ook nog een half open berging/stallingsruimte van 13m² aanwezig.
- Een vrijstaand bijgebouw vergund als kantoor-/ontvangstruimte met een gebruiksoppervlakte van ca. 110m² en een inhoud van 350m³. Dit bijgebouw is nog geheel naar wens af te werken en in te richten. Naast het gebruik als kantoor behoort het realiseren van een praktijkruimte, guesthouse, zorgwoning of bed & breakfast tevens tot de mogelijkheden! Een idyllische plek met een prachtige volgroeide eikenboom en eigen parkeerplaatsen voor de deur.
Naast deze bijgebouwen is het mogelijk om met de inzet van sloopmeters de bijgebouwoppervlakte nog verder op te hogen en/of op het achtererfgebied vergunningsvrije bijgebouwen te realiseren met een maximale oppervlakte van 58m² en een maximale nokhoogte van 5 meter.

Erf en tuin:
Het erf en de tuin zijn geheel onder architectuur aangelegd. Het strakke lijnenspel van brede haagpartijen in combinatie met het strakke groen van de gazons leidt u rechtstreeks naar de villa waar er op het erf aan de voorzijde meer dan genoeg ruimte is voor het parkeren van meerdere auto’s. De solitair aangeplante walnotenboom onderbreekt op een speelse manier het lijnenspel. Aan de achterzijde leidt eenzelfde lijnenspel van beplanting, slechts onderbroken door vele volgroeide bomengroepen met rododendrons, uw oog direct naar de uitgestrekte landerijen. Vanuit de woonkamer, vanonder het overdekt terras en vanuit de serre kunt u vrijwel dagelijks genieten van fenomenale vergezichten en adembenemende zonsondergangen. Op het perceel is een dubbele pompinstallatie aanwezig ten behoeve van beregening en buitenverlichting. Verder bevinden zich op het perceel diverse terrassen en een royale moestuin. Waar u ook loopt op het perceel u ervaart de charme van het buitenleven….het is niet voor niks dat één van de vele klompenpaden die in de omgeving te vinden zijn direct langs het perceel loopt.

Agrarische grond:
Een deel van het perceel bestaat uit agrarische grond. Deze grond (ca. 12.000m²) wordt door de huidige eigenaren per jaar verhuurd aan een agrarisch ondernemer (veelal wordt er mais verbouwd). Uiteraard kunnen deze gronden uitstekend gebruikt worden als weidegronden voor uw paarden.

Planologie
Conform het vigerende bestemmingsplan Westelijk Buitengebied / Veegplan Westelijk Buitengebied van de gemeente Putten heeft het perceel de bestemming Wonen en een deel van het perceel heeft de bestemming Agrarisch. Het eigenlijke woonperceel aan de zijde van de Oude Nijkerkerweg met een oppervlakte van 9.000m² heeft de gebiedsaanduiding: intensief rood zwermgebied hetgeen betekent dat er onder bepaalde voorwaarden en met aankoop van sloopmeters mogelijkheden zijn om een extra woning op het perceel te realiseren. Nadere informatie beschikbaar via ons kantoor of bij de gemeente Putten.

Bijzonderheden
- Riante exclusieve villa met inpandige praktijk-/atelierruimte grote vrijstaande garage, afsluitbare carport en multifunctioneel bijgebouw;
- Gelegen op een bijzonder vrije locatie aan de rand van het buitengebied van Putten;
- Dorpscentrum binnen enkele minuten bereikbaar;
- In 2009 onder architectuur gebouwd met gebruikmaking van uitsluitend hoogwaardige, duurzame materialen en ver doorgevoerde bijzondere detailering;
- Bijzonder hoogwaardige afgewerkt; alle steenachtige vloeren zijn bijvoorbeeld uitgevoerd in natuursteen;
- Riante woonkamer, leefkeuken en kantoor-/praktijkruimte/atelier op de begane grond;
- Mogelijkheid voor het realiseren van een slaapkamer en badkamer op de begane grond;
- 5 slaapkamers en 2 badkamers op de eerste etage;
- Riant souterrain met wellnessruimte en ontspanningsruimte;
- Grotendeels voorzien van vloerverwarming (m.u.v. de slaapkamers);
- Verwarming middels cv-ketel met tevens mogelijkheid voor aansluiten warmtepomp (voorbereidingen zijn reeds aanwezig);
- Uiterst functionele opzet met mogelijkheden tot het opdelen/afsplitsen van functies ten opzichte van de eigenlijke woning;
- Multifunctioneel (casco) bijgebouw, voor diverse doeleinden geschikt te maken;
- Onder architectuur aangelegde tuin met prachtige vergezichten over de achtergelegen agrarische gronden;
- Eigen boring ten behoeve van sproei-installaties;
- Gebruiksoppervlakte wonen ca. 462m², inhoud ca. 1.647m³;
- Kadastraal bekend gemeente Putten sectie F nummer 4345 en 4087, tezamen groot 22.498m².

Het is niet gemakkelijk om een exclusief en omvangrijk object als dit op een juiste manier in woorden te vatten. De foto’s geven u een eerste indruk. De enorme hoeveelheid ruimte, het hoge afwerkingsniveau, het optimale wooncomfort, de grote mate van rust en privacy én de vele gebruiksmogelijkheden kunt u het beste zelf komen ervaren. Wij vertellen u tijdens een rondleiding graag meer over dit bijzondere object. Van harte welkom!

Vraagprijs € 2.300.000,- k.k.
Aanvaarding: in overleg

Kenmerken

Overdracht

 • Vraagprijs
  € 2.300.000,- k.k.
 • Aangeboden sinds
  10-09-2020
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg

Bouw

 • Soort woonhuis
  Villa
 • Soort bouw
  Bestaande bouw
 • Bouwjaar
  2009
 • Soort dak
  Zadeldak

Oppervlakten en inhoud

 • Woonoppervlakte
  462 m2
 • Perceeloppervlakte
  22498 m2
 • Inhoud
  1647 m3

Indeling

 • Aantal kamers
  9
 • Aantal woonlagen
  4
 • Voorzieningen
  Mechanische ventilatie, stoomcabine, dakraam, rookkanaal, sauna

Energie

 • Isolatie
  Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geïsoleerd
 • Warm water
  C.v.-ketel

Buitenruimte

 • Ligging
  Aan rustige weg, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
 • Tuin
  Tuin rondom
 • Achtertuin
  Ja

Bergruimte

 • Schuur/berging
  Vrijstaand hout
 • Isolatie
  Geen isolatie

Woning in beeld

1_5261
5261_2
5261_3
5261_4
5261_5
5261_6
5261_7
5261_8
5261_9
5261_10
5261_11
5261_12
5261_13
5261_14
5261_15
5261_16
5261_17
5261_18
5261_19
5261_20
5261_21
5261_22
5261_23
5261_24
5261_25
5261_26
5261_27
5261_28
5261_29
5261_30
5261_31
5261_32
5261_33
5261_34
5261_35
5261_36
5261_37
5261_38
5261_39
5261_40
5261_41
5261_42
5261_43
5261_44
5261_45
5261_46
5261_47
5261_48
5261_49
5261_50
5261_51
5261_52
5261_53
5261_54
5261_55
5261_56
5261_57
5261_58
5261_59
5261_60
5261_61
5261_62
5261_63
5261_64
5261_65
5261_66
5261_67
5261_68
5261_69
5261_70
5261_71
5261_72
5261_73
5261_74
5261_75
5261_76
5261_77
5261_78
5261_79
5261_80
5261_81
5261_82
5261_83
5261_84
5261_85
5261_86
5261_87
5261_88
5261_89
5261_90
5261_91
5261_92
5261_93
5261_94
5261_95
5261_96
5261_97
5261_98
5261_99
5261_100

Plattegrond(en)

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

360 °

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29

Plan een bezichtiging

Interesse in deze woning?

Vul het formulier in of bel 0341 - 36 33 55 voor het maken van een afspraak.

Dan kunnen we u beter van dienst zijn.
198