Menu

U bent hier :

Boerstaete draagt zijn steentje bij aan de bouw van een school in Gambia

In Putten hebben wij diverse basisscholen waar kinderen naar school toe kunnen. In Gambia (West-Afrika) hebben ze die luxe niet. Daar moeten kinderen nu 15 kilometer lopen voor een school. Voor Stichting Kontaanoo was dat aanleiding om een reis te organiseren naar Gambia met 22 jongeren en 8 volwassenen met als doel het bouwen van een school in het dorp Jidda.

‘Kontaanoo’ is een woord uit het Mandinka, de officiële taal van Gambia wat ‘blijdschap’ betekent. Sinds 2009 zet Kontaanoo zich vanuit Putten met blijdschap in voor de ontwikkeling van onderwijs in Gambia.

Het doel is om een school met 16 lokalen te bouwen in Jidda. Nadat de school gebouwd is zal Stichting Kontaanoo de jaarlijkse kosten voor de school betalen. Dit zijn onder andere het onderhoud van de school, de salarissen van meesters en juffen, aanschaf van de schooluniformen van de kinderen enzovoort. Door samen met de lokale bevolking kleinschalige projecten in het dorp op te zetten, zullen op termijn de kosten van de school door de bevolking zelf worden opgebracht. Deze duurzame manier van ontwikkelingshulp spreekt Kontaanoo erg aan en daarom gaan zij een school bouwen. Er is een bedrag nodig van € 90.000,-. Op www.kontaanoo.nl kunt u meer lezen over de plannen van de stichting.

Omdat basisonderwijs van groot belang is voor de ontwikkeling van een land als Gambia, willen wij het werk van Kontaanoo van harte steunen. Ons kantoor wil graag het figuurlijke “steentje” bijdragen en dat doen wij graag samen met onze verkopers.

Voor elke verkochte woning zullen wij een bedrag van € 50,- doneren aan Kontaanoo. Een lokaal kost ca. 3.500,- en op onze website kunt u zien hoever “ons” lokaal inmiddels bij elkaar is gespaard. Helpt u mee?

afbeelding